ParenTED No.6

Balassa Bálint: Hol tanuljuk a konfliktust?

tanár

A hatékony konfliktuskezelés elsajátításával kecsegtető kurzusok nem feltétlenül hatékonyak. Miért nem érvényesek a tudományos modellek minden kultúrában? És miért nem képesek az emberek változtatni berögzült szokásaikon azután sem, hogy felismerték viselkedésük kudarcát?


Tamási Miklós: Hány kép a világ?

a Fortepan alapító szerkesztője

2010 őszén egy baráti társaság elindított egy honlapot Fortepan néven, ahol XX. századi fényképeket lehetett böngészni és letölteni. Ma ez a site a legnépszerűbb archív fotós honlap, közel 50.000 képpel a múltból. Többszáz család és szerző albumaiból válogatva egyre pontosabb képet kaphatunk a közös múltunkról. De meddig folytatható a gyűjtés? Vannak-e még rejtett fotós-hagyatékok vagy homályos korszakok? És különben is: hány kép a világ?

Szalay László: „Ami nem élvezetes, nem fenntartható.” Applied Ecovillage Living kurzus Findhornban – élménybeszámoló
szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach, Integrated Consulting Group

Findhorn a nyugati világ egyik legismertebb spirituális és környezettudatos közössége. Az Applied Ecovillage Living 1 hónapos programon vettem részt Findhornban 2014-ben. Az akkor blogomban ezt írtam: „Ma van 1 hete, hogy Findhornba érkeztem.
Úgy érzem, mintha hetek óta itt lennék. Nagyon intenzív, felkavaró, érzelmekkel teli, elgondolkodtató, felemelő, tanulságos, meghökkentő, spirituális, emberi, ….
Lelki, testi, érzelmi transzformáció, megtisztulás.”