ParenTED No.7

Haragonics Sára, Dér Asia, dokumentumfilm rendezők
Fókák, gejzír, szoció.
 A Norvég Civil Alap támogatásával Norvégiában és Izlandon jártunk, pozitív példákat keresve a szociális integráció területén.
Norvégiában és Izlandon érdemes megvizsgálni, hogyan küzdenek a civilek a beragadt társadalmi szerepek ellen, amelyek sokszor legfőbb gátjai a társadalmi mobilitás növelésének és a társadalmi szakadék csökkentésének.
Azon túl, hogy olyan civil szervezeteket kerestünk fel, akik innovatív, működő modelleket találtak az integráció elősegítésére, belenéztünk az izlandi és norvég néplélekbe is. Talán közelebb van hozzánk az ‘északi csoda’, mint gondolnánk.
haragonics s
Kovács Ágnes – Marketing szakértő, meseterapeuta
 …Bennem a létra…
 Karrier vagy család, vagy netán még magánpasszió is? Szerepválasztások. Lelkiismeret-furdalások. Vagy-ok. Muszáj választani? Létezik egy vékony ösvény, ahol összeérhet minden ami fontos. Ahol harmonikusan megfér a rotterdami konferencia-előadás és a mesefoglalkozás, négykezes a lányommal és az én-idő. Hogyan?
KovacsAgi
Schild Tamás fotóművész
KÉPEK KÖZELRŐL – TÁVOLRÓL
-gyerekeinktől az óceánig-
Gondolatfelvetések  és képes vallomás arról, amiért…
“Minden fénykép egy-egy memento mori. Fényképezni annyi, mint részesévé válni valaki (vagy valami) halandóságának, sebezhetőségének, változékonyságának. Minden fénykép – éppen mert kihasítja és megdermeszti a pillanatot – az idő mindent felemésztő kérlelhetetlenségéről tanúskodik.” Susan Sontag)
SchildTamas