ParenTED X.

Kecskés Karina: Negyedik gyermekem – csángó tábor

Színművészeti Egyetem elvégzése után színésznőként tevékenykedtem. Első gyermekem születése elhozta életembe a Baltazár Színházat(Magyarország első értelmi sérült társulata), itt kezdtem dolgozni, mint beszédtanár és színész. Emelett drámapedagógus lettem és mély szegénységben élő falvak iskoláit jártam a Káva Drámapedagógiai csapat előadásaival. Második gyermekem a mesék útjával ajándékozott meg. Meseterapeuta lettem és lett 20 csángó gyerekem, akiknek tábort szervezek önerőből Gyimesben négy éve. Erre már harmadik gyermekem is elkísér, hogy közösen élhessünk meg önazonos, hiteles és áldott pillanatokat.


Hidasnémeti Máté: CEU rekonstrukció – hagyomány és megújulás a belvárosban

Az épületet az ír  O’Donnell + Tuomey Architects és illetve magyarországi partnerük, az M-Teampannon tervezte.

Különösen az foglalkoztatott minket, hogyan lehet történelmi környezetben új kortárs építészeti alkotást létrehozni és a már meglévő épületeket radikálisan átalakítani úgy, hogy tiszteletben tartsuk a történelmi szomszédaink építőanyagait, méreteit és arányait.


Lányi Orsolya: Yelon – Mi köze van a gyerekjogoknak a szexedukációhoz?

Vannak olyan kérdések, amiket gyerekként túl kínos feltenni, szülőként pedig (ti tudjátok) nem mindenkinek könnyű megválaszolni. A válaszok pedig nagyon is fontosak. Hiszen minden gyereknek joga van ahhoz, hogy megismerje a körülötte levő világot, és válaszokat kapjon azokra a kérdéseire is, amik testtel, lélekkel vagy akár szexualitással kapcsolatosak. A Yelon ebben próbál neked segíteni. Akár szülő vagy, akár gyerek.